Luteijn Automatisering

Diverse activiteiten

Automatisering, Dammen, SQL-server, Beeldbewerking, Boetesite en Vakanties


 

 

 

Automatisering is het vak de toekomst. Maar helaas is het nog niet zover. Nu is het hard werken. Zelf ben ik Programmeur en man, maar zelden tegelijkertijd.  De schoonheid van het vak wordt door weinigen ervaren. Om het professioneel te beoefenen moet je blijven leren, ontwikkelingen volgen, cursussen doen en naar anderen luisteren. Elke dag komen er nieuwe hulmiddelen. Daar moet je kennis van nemen en proberen aan te wenden voor de klant. Elke dag wat anders. Samenwerken met collega's. Enorme projecten, waar je maanden aan kunt werken. Je verveelt je geen moment. Nadenken over functionaliteit, techniek en oplossingen maken automatisering tot het mooiste vak dat er bestaat.

 

 

 

De afgelopen twintig jaar zijn we schier ontelbare malen op Vakantie geweest. Talrijke rondreizen hebben we gemaakt met Kras. Naast landen als Nepal, Thailand en Egypte bezochten we de laatste jaren veelvuldig Oost Europa. In het voorjaar 2004 kreeg ik de beschikking over vijfmaal 22 Mb aan schijfruimte bij mijn provider en ben ik begonnen de ervaringen en vele duizenden foto's ook via dit nieuwe medium ter beschikking te stellen. Inmiddels heb ik de ruimte verdubbeld. We zijn al weer enige tijd terug uit Rusland en de Baltische Staten. Recentelijk heb ik het verslag van de prachtige reis naar India op het net gezet. Op het ogenblik bezig ook wat dichter bij huis fotomateriaal op de site te zetten.

 

 

 

 

 

Een groot deel van mijn leven heb ik doorgebracht als professioneel Dammer. Men vraagt wel eens: "Kan je daar nu van leven ?". Het antwoord is een volmondig 'nee'. Tegenwoordig verdien ik per maand, wat ik vroeger per jaar verdiende. Professionele denksport is gewoon geen vak. Er zijn zoveel andere dingen in het leven. Een partijtje per week op de Club is leuk. Zeven partijen per week is werken. Je moet van je hobby niet je werk maken, want dan verlies je een hobby. Programmeren is interessanter. Bij mijn werk heb ik veel profijt van mijn tijdens het dammen ontwikkeld geheugen en analytisch vermogen. De afgelopen twintig jaar speelt Gantwarg bij ons. Hij doet al jaren op de vrijdag voor de competitiewedstrijd een Masterclass, waarin hij uitlegt hoe je stelling bereikt, die gewonnen 'kunnen' worden. 

 

 

 

 

Vier jaar geleden begon ik het Fotomateriaal in jaren opgebouwd bij vakanties en ander gelegenheden op de computer te zetten. Met een negatieve scanner werden meer dan 5000 dia's, negatieven en kleurenfoto's ingelezen en bewerkt. De afgelopen jaren werd dit archief op vakanties met steeds betere apparatuur verveelvoudigd. In Thailand liepen we voor het eerst rond met de camcorder. Daarna kwam de digitale fotocamera, die onlangs definitief de analoge camera verdrong. Voor iets op scherm of breedbeeld TV getoond kan worden, moet het bewerkt worden. PaintShopPro en Pinnacle Studio deden hun intrede en de resultaten kunnen jullie hier en op andere pagina's van de site zien.

 

 

 

Frits Luteijn