Engeland

Diverse steden

 

Google fotoalbum

Cambridge, Oxford, Kastelen, Steden, Hoofdpagina


 

Tijdens de rondrit bezochten we meerdere steden, die bestonden uit een enorme kathedraal, wat ommuurde kerkelijke bebouwing. De moeite van een bezoek zeker waard zijn Salisbury, Winchester, Canterbury, etc. De kerken hebben veelal stenen gewelven. Dat zou in Nederland niet in deze mate kunnen. Menige stenen toren in Nederland is na de bouw schielijk afgetopt om verzakken ervan te stoppen. In Engeland had men dat probleem niet zo.

 

 

In vele opzichten hebben de kerken grote gelijkenis. Toch heeft elke kerk iets unieks. De kathedraal van Winchester is erg slank en licht van binnen. Die van Canterbury nogal donker. We vielen midden in een repetitie van het wereldberoemde koor.

 

 

We hebben een spiegelreflex fotocamera van Canon en Nikkon. Twee remplašanten van een totaal verschillende kijk op fotografie. De Canon is in staat uit de hand zonder flits een foto te nemen in een kerk op basis van het natuurlijk aanwezige licht. De Nikkon is geschikter voor buiten en heeft dan mooiere kleuren. Het bovenstaande beeldhouwwerk is genomen door de Canon met flits. Dat kan als je er zo dicht op staat.

 

 

In Winchester parkeerden we bij bovenstaand bord. We hebben een serieuze poging gedaan om te begrijpen, wat er precies mee bedoeld werd. Om een of andere reden hadden we geen bon toen we twee uur later terugkwamen...

 

 

Hoofdpagina