Autoreis naar de Dordogne

Frankrijk

 

Google fotoalbum

 Hoofdpagina, Rhône, de Lot, Noord Frankrijk, Aix_les_Baines, Cannes


Dordrecht - Wederom met Hans en Jan zijn we een paar dagen naar de Dordogne geweest. Daarbij bezochten we een groot aantal steden, vestingen, genoten van het landschap en zelf pakte ik tweemaal de huurkano. De steden zijn arm. Er zijn veel vakwerkhuizen. Kenmerkende foto's waren moeilijk te nemen door het keiharde zonlicht, waar huizen in de schaduw nauwelijks te fotograferen waren. In Cahors de hoofdstad van de streek heb je een aantal mooie bruggen, een stuw, kerken en een paleis. Het zweet loopt je bij 35-40 graden in de schaduw tappelings van het voorhoofd. Prachtige luchten en weerspiegelingen maken dit tot een bijzondere foto.

Een bekende Middeleeuwse stad is Sarlat. Je hebt er een beroemde markt, talrijke kronkelige straatjes, echt oude huizen en veel schaduw. Midden in de stad staat een voormalige kerk omgetoverd in een markthal. Het is mij niet bekend of de deuren van twintig meter hoog inderdaad dicht kunnen. Een mobieltje is ideaal om weggeraakte leden van het gezelschap bij elkaar te rapen. Wanneer je op het net zoekt naar materiaal over deze stad, dan krijg je de indruk, dat wij in een totaal andere stad zijn geweest. Het plein met de blauw geverfde bomen kom je wel vaker tegen. Het fotograferen van zoiets lukt wel, terwijl de stad vrijwel hopeloos blijkt. Hieronder een reeks doorkijkjes, die nog een beetje gaan.

Een bijzondere plaats is het bedevaartsoord Rocamadour. Boven op de rots ligt een burcht. Mooier is evenwel het landhuis, dat tegen betaling (twee euro) bezocht kan worden. De meeste van de onderstaande foto's zijn genomen vanaf de muren van dit huis. Boven kun je parkeren en met de lift naar beneden. Vanzelfsprekend is niet bij ons opgekomen om het anders te doen. Beneden zijn de kerkelijke gebouwen en is er een lange dorpstraat met talrijke restaurants en winkeltjes. Vanaf de overkant kun je spectaculaire foto's nemen.

Een leuke plaats is Turenne. Gelegen aan de voet van een hoog in de lucht stekende vesting. Het is een hele klim om naar boven te lopen. De anderen gaven er aldra de brui aan. Zelf ben ik helemaal naar boven gelopen en werd beloond met prachtig uitzicht en een prachtige tuin. De onderstaande foto rechts is genomen van de top van de toren links. In het midden het bewijs, dat het geen stad is om te wonen voor oudere mensen. Even naar de bakker of de slager is een wereldreis zeker als het gesneeuwd heeft.

 Noord Frankrijk