Autorit langs de Lot

Frankrijk

 

Google fotoalbum

 Hoofdpagina, Rhône, Dordogne, Noord Frankrijk, Aix_les_Baines, Cannes, Vakanties en Overzicht


Dordrecht - In de zomer van 2009 gingen we met twee vrienden met de auto naar de Dordogne. Het is een bekend gebied voor de Nederlanders, dat het vooral moet hebben van de natuur. Er zijn wat aardige plaatsen, maar de rivieren Dordogne, Lot, etc. zijn de belangrijkste reden voor een bezoek. Veel toeristen pakken daarbij de kano. Voor Wim en onze vrienden was dat niets, maar zelf heb ik tweemaal een kano gehuurd en ben ik twee rivieren enige kilometers afgezakt. Hans zette me dan af bij de startplaats en een uurtje of wat later werd ik verderop weer opgepikt. Tegenwoordig heeft iedereen een mobieltje bij zich. Halverwege de tocht werd ik dan ook gebeld met de klagelijke vraag: "Waar ik toch bleef ?".

We verbleven in het door Nederlanders gedreven hotel La Truffiere bij Gignac. Ze hebben goede wijnen. De meeste mensen bepalen zich tot de naaste omgeving. Dat blijkt dan ook uit de rijkelijk aanwezige folders. Zelf hebben we het hele gebied doorkruist. Dat betreft plaatsen als Turenne, Rocamadour, Sarlat, Beynac en la Roque Cageac en Cahors. Je treft deze plaatsen ook aan in de reisverslagen van anderen op het net. Een aardige plaats is Sarlat. Evenwel fotograferen is door de nauwe straten lastig. Er zijn veel vakwerkhuizen. Die zie je door heel Europa. Een jaartje later is het lastig om aan te geven welke foto's in welke plaats zijn gemaakt.

Tweemaal zijn we met de auto over langere afstand een rivier gevolgd. Je hebt dan regelmatig prachtige vergezichten over de rivier. Boven de opstapplaats voor een tocht over de rivier met een kano. In de bosjes ligt een restaurant, waar ik voor de tocht een typisch Franse lunch heb gebruikt. Tegenwoordig hebben ze overal kano's, die bij opslaan niet vol kunnen lopen. Feitelijk zit je bovenop een grote luchtkast. Spatwater loopt door gaten in de bodem terug naar de rivier. Je krijgt altijd een zwemvest mee. Dat is wat onzinnig. Maar het moet nu eenmaal voor hun vergunning. De kano's zijn opmerkelijk comfortabel. Aangezien het water flink stroomt, is het niet belangrijk of de boel goed gestroomlijnd is.

Een leuk plaatsje langs de Lot is Beynac. We hebben het uitgebreid bezocht gefotografeerd. Je schijnt een wandeling te kunnen maken naar een kasteel. Dat hebben we niet gedaan. De kerk is van binnen en buiten een opmerkelijk geheel. Je kunt er goed eten. Daarna kun je verder langs de rivier en foto's maken van landschappen en 'steden'.

 Dordogne