Dordrecht - Een veel bewogen week achter de rug. Het eerste moest tegen DUO. Al jaren een lastige tegenstander, terwijl het tweede tegen Damlust mocht ook geen eenvoudige tegenstander. Beide Schiedamse teams hadden het vandaag moeilijk. Hoewel het resultaat anders deed vermoeden. De ene won en de ander verloor met 14-6.  Het derde daarentegen won gewoon van Den Haag 2. Dat terwijl de hele week volstrekt onduidelijk was of er wel tien spelers achter de borden zouden kunnen verschijnen. Ondertussen klaagde de nieuwe webmaster van de site over het ontbreken van adequate foto's van de verschillende spelers. Driftig werden foto's gemaakt. De ene nog onscherper dan de ander.

Onder de stand uit van Bert Woolschot tegen Rob Clerc, het resultaat van een ingewikkelde Roozenburgopening. Sommige zouden de zwarte stelling als 'verschrikkelijk' betitelen. In tijdnood wist zwart echter de stand vlot naar zich toe te halen en zelfs op de klok te winnen. Tijdnood is verschrikkelijk. De wereldkampioen Alexander Schwarzman won ook. Hij beweerde, dat zijn tegenstander per abuis in een remisestand had opgegeven. Dat blijkt niet uit de notatie van de partij. Ook bleek de 'remisestelling' bij analyse aan alle kanten gewonnen als de verdediging gevoerd werd door iemand anders dan de wereldkampioen.

Zelf mocht ik tegen Nina Hoekman. De vorige keer werd ik tegen haar het slachtoffer van een strategisch grapje van haar leermeester Anatoli Gantwarg. Nu iets voorzichtiger tewerk gegaan. Ze zat het eerste uurtje niet erg in de wedstrijd en werd het slachtoffer van een strategische finesse. Ik mocht gratis naar de binding 5(zwart)/15(wit). Volgens Nina had ik evenwel wat minder gretig moeten zijn. Nu kon ze zich terug in de wedstrijd vechten.

De enige die een degelijke overwinning wist te boeken was Anatoli Gantwarg. Zijn tegenstander Jochem Zweerink zat het afgelopen jaar bijna in de finale van het kampioenschap van Nederland. Voor de wedstrijd werd hij flink opgehemeld. Tijdens de wedstrijd werd hij compleet overspeeld. Jeroen van der Akker won van Henk Hoekman. Deze heeft een reputatie op te houden als verdediger. Inderdaad wist hij de eerste 45 zetten de boel goed onder controle te houden. Echter toen werd hij het slachtoffer van een zetje en kon op slag opgeven.