6e ronde nationale competitie

Partijen en Home


Dordrecht - Dat was een behoorlijk teleurstelling van zes uur spelen, dat Waldo zijn vlag liet vallen op de 73e zet. Anders hadden we onder schier onmogelijke omstandigheden de belangrijke wedstrijd tegen Witte van Moort in ons voordeel beslist en hadden we weer volop meegedaan voor het kampioenschap. Nu werd het 10-10. Als persoon verantwoordelijk voor het invoeren van de partijen, pleit ik al tijden voor leesbare notaties. Dan gebeurt het niet dat er meer zetten op het formulier staan, dan er gespeeld zijn. Ook vind ik dat efficiŽnt met de tijd omgaan t.w. de klok laten doorlopen tot enkele seconde voor het vallen bij de laatste zet gewoon niet handig is. Zeker als je een beetje op leeftijd begint te komen.

Zonder Schwarzman was het zo wie zo al een lastige wedstrijd. Echter de paring was/leek ditmaal goed. Hun grootmeesters zaten tegen spelers, waar ze normaliter niet van zouden moeten kunnen winnen. Dat Ron Heusdens desondanks ten onder ging tegen Podolski was jammer, maar dat kan nu eenmaal gebeuren. Heel bijzonder was, dat Laurens Fijn van Draat het vandaag op zijn heupen had en het 'jonge talent' Martijn Rentmeester zomaar wist te overmeesteren. Gantwarg deed wat hij vrijwel elke wedstrijd deed. Hij won. Het ging ditmaal niet gemakkelijk. Na de tijdcontrole ontdekte hij tot zijn schrik dat de stand niet gewonnen was. Hij ging evenwel verder en zijn tegenstander, de jeugdspeler Casper Remeijer geloofde er niet meer in en ging vlot ten onder.

Ook het tweede kwam na een veelbewogen wedstrijd tot een 10-10 uitslag tegen TDV. Urenlang werd tegen een achterstand aan gekeken. In de stand van 7-9 voor TDV kon er nog van alles gebeuren. Theo van der Hoek ging inderdaad ten onder in een lastig vier op twee eindspel tegen Agita Marterere. Echter  Ton Burgerhout in een macro eindspel van twee dammen plus vier schijven tegen twee dammen en een schijf slaagde er niet in om de ook de laatste partij te verzilveren. Het derde daarentegen davert voort. Ook ditmaal werd een ruim 13-7 overwinning geboekt.