21-06-2003 Geslaagd sneldamtoernooi in drukbezocht Delft

Op zaterdag 21 juni werd het DUWO kennisstad damevenement geopend met een sneldamtoernooi. Er werd gespeeld in de klassen A t/m F. Damvereniging Van Stigt Thans was vertegenwoordigd met 6 spelers in de eerste drie groepen.In de open lucht op een prachtige locatie in al even prachtig weer was het puur genieten voor spelers en toeschouwers. Op het plein van de Delftse Beestenmarkt werd het zonlicht gefilterd door de bladeren van vele bomen, waarmee de idyllische sfeer versterkt werd. Met een inschrijfgeld van 2,= voor de volwassenen en 1,= voor de jeugd kregen de deelnemers meer dan waar voor hun geld! Waar vorig jaar nog rond de 70 deelnemers deelnamen waren het er nu liefst 142! Henk de Witt en Mees v d Bosch hebben om voldoende klokken, schijven en borden op de tafels te kunnen brengen, de hulp ingeroepen, en uiteraard ook gekregen, van twee andere damverenigingen. Volgens Mees v d Bosch, is het de bedoeling volgend jaar ng groter uit te pakken, waarbij hij denkt aan dammen in de paardentram of zelfs in de grote kerk. Ik ben er van overtuigd dat het hoe dan ook weer een grandioze dag word waaraan ik zeker zal deelnemen. 

 

Groep A

In deze groep met 19 deelnemers wist Arie v d Weteringh beslag op de 5e plaats te leggen terwijl Dirk van Schaik Jr niet verder kwam dan een 13e plek. De eerste plaats werd opgeist door Jean Marie Ndjofang. Laatste in deze groep met 6 punten uit 7 partijen werd de jonge Stijn Tuijtel.

Groep B

Maar liefst 35 personen betraden hier het strijdperk, waaronder Dirk v Schaik Sr die met een score van 8 uit 7 de 6e plaats bezette. De eerste plaats was voor Jan de Koning en ex Schiedammer Piet Roozenboom behaalde met 5 uit 7 een 21e plaats.

Groep C

Edwin Torn, Matthijs Broek en Peter van Stijn streden in deze groep van 29 deelnemers tot de laatste ronden mee voor de prijzen. Edwin zou bij winst in de laatste ronde zelfs gedeeld eerste zijn geworden. Helaas verloor hij van de sterk spelende toernooiwinnaar Henk van Houten uit Amsterdam, daarmee als 5e eindigend. Hiermee was hij wel de best presterende Schiedammer, n in deze groep de hoogst geindigde junior wat hem een fraaie beker opleverde.

Peter zou met een overwinning in de laatste ronde nog gedeeld 2e hebben kunnen worden, maar toen diens tegenstander hem met beiden nog 11 schijven op het bord remise aanbood, accepteerde hij dit, waarmee voor hem de 6e plaats een feit werd.Matthijs begon met een overwinning op mede organisator van dit gebeuren, Mees v d Bosch. Hij verloor slechts n partij tegen de latere winnaar en werd 12e met 8 uit 7.