27-06-2003 Spelers van Van Stigt Thans succesvol in Duwo-toernooi

In de hoofdgroep van slechts zes personen speelden maar liefst drie spelers van Van Stigt Thans mee, Anatoli Gantwarg, Rob Clerc en, nieuw lid, Tanja Chub.

Evenals bij het WK werd de eerste plaats door drie spelers gedeeld. Waren het in Zwartsluis Georgiev, Tsjizjov en Valneris, in Delft mochten Clerc, Gantwarg en, ook hier Tsjizov de prijzen delen.

 

Anatoli Gantwarg -Tanja Chub

Het erepodium

In het open toernooi eindigde clubgenoot Edwin Torn op een 18e plaats. Met twee winstpartijen, één remise en vier keer verlies was hij niet tevreden. Ongetwijfeld zal hij bij een volgende editie hoger eindigen.

Voor Guido v d Berg zal dit moeilijker worden. Na een bijzonder sterk begin, na drie ronden en evenveel overwinningen eerste, kreeg hij zwaardere tegenstanders. Uiteindelijk viel hij met een klassering als zesde nét buiten de prijzen.

 

Sneldamtoernooi 25 juni

Winnaar in groep A werd Anatoli Gantwarg, tweede Rob Clerc en Tanya Chub zesde en laatste.

In groep B die werd gewonnen door Nina Hoekman was de vierde plaats voor Guido v d Berg, die daarmee Ron Heusdens (13e) en Dirk v Schaik Sr (18e) achter zich liet.

In groep D konden Peter v Stijn en Edwin Torn geen potten breken. Beiden eindigden met 8 uit 7 op een 10e en 12e plaats.