20-09-2003 Van Stigt Thans 3 debuteert met verlies

Op deze prachtige nazomerdag speelde ons derde voor het eerst in de landelijke competitie op zaterdag.Het zou niet makkelijk worden, gezien het feit dat de tegenstander, op papier, gemiddeld ruim 150 ratingpunten sterker was.

Om twaalf uur zat VST 3 compleet achter de borden, maar bij de Variant ontbrak de tegenstander van Edwin Torn nog. Toen deze na ongeveer twintig minuten alsnog achter het bord plaatsnam, liet hij zich al snel door Edwin in een hoek drukken. Wellicht had hij zich verkeken op Edwins rating van 693, en dacht hij gemakkelijk te kunnen winnen. Misschien ook niet, maar na een uurtje spelen brak onze Benjamin door naar veld 7, en kon zijn tegenstander ten koste van n schijf een dam voorkomen. Zijn stelling was op dat moment echter al zo slecht dat ook zonder dit schijfverlies de partij verloren zou gaan. Niet veel later kon de eerste winst voor VST 3 genoteerd worden.

Terwijl op bord 2 Wim Heuvelman een schijf voor gekomen was, werd het voor Henk Autar op bord 5 steeds moeilijker. Vrolijk neurind bouwde deze naar een stelling die onvermijdelijk tot verlies leidde. Na eerst een schijf te hebben geofferd en nog wat spartelen, moest hij, voor de omstanders was dit al langer duidelijk, in verlies berusten.

Op bord 1 speelde Tiny Mous een risicovolle partij, maar in een stand waar zijn tegenstander kansloos was maakte hij een grote vergissing en verloor. Gelukkig werd dit verlies op bord 6 gecompenseerd door Ronald Wisse, die met een fraaie 5-om-5 doorbrak en won.Op de andere borden ging de strijd nog gelijk op. Wim van Schie gaf de sterke G Vercruysse goed partij, en Joop Bisschop maakte het R Coray moeilijk.

Toen bij Peter van Stijn en diens tegenstander de tijdnood aanbrak speelde Peter zo ongeveer de slechtst denkbare zet. Hij haalde de tijdcontrole, maar in de overgebleven 6 tegen 5 situatie zag hij geen mogelijkheden meer en gaf op. Joop Bisschop kwam ondanks hevige tijdnood wl zonder kleerscheuren door de tijdcontrole en bood remise aan. Ondanks de remiseachtige stand die op het bord stond, sloeg zijn tegenstander dit aanbod af. En na een, tot dat moment goede partij, maakte Joop helaas een fout die tot verlies leidde.

Wim van Schie speelde in zijn eerste wedstrijd voor Van Stigt Thans een prima remise. Op bord 4 verloor Rob van den Bos, en terwijl de Variant inmiddels de winst reeds op zak had, speelde Matthijs Broek nog voor remise en Wim Heuvelman voor de winst. Matthijs slaagde in zijn doel, maar Wim kreeg het nt niet voor elkaar en moest teleurgesteld in remise berusten. Uitslag 7 - 13.

Over twee weken wacht ons de uitwedstrijd tegen Constant 2, op papier ook stukken sterker. Maar laten wij ons daardoor intimideren? Ik dacht het niet!!!