22-09-2003 Ook VELO kan Van Stigt Thans niet stoppen

Omleidingen, succesvolle gebeden richting Pluvius, muziek in de speelzaal en vals fluitende barmannen. VELO had werkelijk alles in de strijd geworpen om de regionale elite van Van Stigt Thans zo veel mogelijk te saboteren. Helaas bleek het niet genoeg te zijn, want met een 12-4 overwinning ging de spelersbus van Tiny weer in de richting van het Westland en Schiedam. Wel moet gezegd worden dat VELO enkele belangrijke schakels miste, maar dat kon ook gezegd worden van Van Stigt Thans, want Frits Luteyn was verhinderd en Edwin de Jager moest werken voor zijn geld. Gelukkig bleek Ton Burgerhout bereid om op het laatste moment in te vallen, waardoor de kwalitatieve schade zeer beperkt bleef.

VELO speelt al jaren in de sporthal van de gelijknamige omnivereniging, waar ook diverse volleyballers voetballers en ander sportief volk te vinden was dat na afloop van hun training of wedstrijd gezellig nog wat na gingen praten in de kantine. Om dit een beetje af te scheiden van die rustige dammers werd er gebruik gemaakt van een schuifwand en een bijbehorende klapdeur. Deze sloeg helaas zo hard dicht dat het vrij lastig was om twee bakken koffie veilig over te brengen. Dirk dacht hier een goede methode voor gevonden te hebben door met hulp van de plaatselijke prullenbak de deur open te houden, maar toen hij daar weer arriveerde, was deze op “raadselachtige” wijze weer verdwenen. Al met al was deze hele avond typerend voor de sfeer die er tijdens dit soort wedstrijden hangt. Ontspannen, gezellig en door het nieuwe tijdsreglement is er ook nog tijd om na afloop wat te drinken.

De wedstrijd zelf liep vrijwel probleemloos. Hans had tegen Leen de Koning al snel groot voordeel en het was een kwestie van tijd voordat de punten binnen waren. Wim kreeg totaal geen vat op het spel van Arie Stoorvogel, maar na enkele zwakke zetten van diens kant kon Wim alsnog een tweetje noteren. Hetzelfde gold voor Guido, die zijn tegenstander Jan Lommers door goed spel volkomen kansloos liet. Het eerst puntverlies kwam op naam van Ton Burgerhout, die geen vat kreeg op het taaie spel van Cor de Koning. Dirk van Schaik sr leek lange tijd niet lekker te staan tegen Edwin Remmerswaal, maar de routine gaf de doorslag en in een dun standje kon zijn tegenstander opgeven. Leo Mous speelde geen lekkere partij tegen Jos Vis, maar de remise kwam nooit in gevaar. Tiny Mous kwam door een verkeerde slagkeuze bijna in de moeilijkheden tegen Rein Losekoot, maar de stand bleef gelijk, werd steeds beter en in het late klassieke spel werd het voordeel zelfs winnend. De enige nederlaag kwam op naam van Peter Lansbergen. Tegen Bert de Koning schoot hij in tijdnood een enorme bok, waardoor hij de partij verloor door middel van een één om één oppositie. Op 10 oktober is de eerstvolgende wedstrijd, de tegenstander is dan het sterke Den Haag.