29-11-2003 Wederom een gelijkspel voor de kopmannen

Toen de opstelling afgelopen zaterdag bekend was keken de Schiedammers elkaar tevreden aan: Rob Clerc was gekoppeld aan Johan Krajenbrink en van drie spelers van van Stigt Thans kon een overwinning verwacht worden: Anatoli Gantwarg speelde tegen Anton Jurg, Ron Heusdens was gekoppeld aan invaller Han Borgman en Arie van de Weteringh kreeg invaller Gerrit Draaisma tegenover zich. Gelet op de verschillen in rating (zon 200 250 punten) waren de Schiedamse verwachtingen hoog gespannen. Alleen over Frits Luteyn maakte men zich zorgen: hij moest het opnemen tegen oud-wereldkampioen Alexander Schwarzman.

Aan bord 1 had Tanya Chub, momenteel deelneemster aan het wereldkampioenschap vrouwen in Zoutelande, haar partij vooruit gespeeld; tegen Pieter van Splunter kwam zij tot remise na een boeiende partij. In het eindspel trapte Tanya nog in een zetje van Van Splunter, maar gelukkig voor haar viel de schade mee en kon zij met remise ontsnappen.

Nadat de grootmeesters Clerc en Krajenbrink al na anderhalf uur remise overeen kwamen zette Anton van Berkel Van Stigt Thans op voorsprong na een prachtige overwinning op Rik Keurentjes. Even nadat Dirk van Schaik jr een nette remise tegen Jos Stokkel had gescoord ging het mis met grootmeester Gantwarg: in tijdnood vergooide hij een prachtige stand tegen Jurg en moest in remise berusten. Even later kwam het team van Maas van t Hoog op 6-6 door een overwinning van Schwarzman op Luteyn, die het zeer verdienstelijk deed maar in tijdnood in een drie om vier liep en meteen kon opgeven.

Wim Vrijland, mister Schiedam himself, zorgde voor 7-7 met een keurige remise tegen Odin Mol. Op de drie borden waar nog gespeeld werd waren voordelige standen voor van Stigt Thans waar te nemen, maar helaas voor de Schiedammers liepen alle drie partijen remise:

Van de Weteringh kwam niet door Draaisma heen van, Waldo Aliar kwam remise overeen met Wytse Sytsma en topscorer Heusdens moest zijn eerste puntverlies in deze competitie noteren tegen Borgman, die zeer sterk speelde en zich als en leeuw verdedigde: 10-10.