06-01-2004 Regionalen winnen topper tegen Den Haag
 
Geen Frits, geen Wim, geen Edwin. Op papier gaf dit vooraf allesbehalve een garantie tot een positief resultaat tegen Den Haag. Met de moeizame 8-8 in de heenwedstrijd nog in het achterhoofd reisden de Schiedammers naar Den Haag met de wetenschap dat er eigenlijk wel gewonnen moest worden om nog kans te maken op het kampioenschap.En rond elf uur was het bijna onmogelijk geachte gebeurd: de Schiedammers hadden met 9-7 gewonnen.
 
Toen de opstellingen bekend werden gemaakt, bleek dat Den Haag in Robin Vogelaar een jeugdspeler had opgesteld en jeugdspelers hebben recht op een verkorte bedenktijd. Hans werd aan Robin gekoppeld, maar de regels maken het mogelijk dat de opstelling gewijzigd mag worden en dat je zelf mag kiezen wie je tegen de speler met de verkorte bedenktijd laat spelen. Hierop werd besloten om de borden van Dirk en Hans om te wisselen, waardoor Hans nu aan Gerard de groot gekoppeld werd. Een, naar achteraf bleek, gouden greep.
 
Zaterdag of dinsdag. Voor Dirk maakt het niet uit, als hij maar als eerste klaar is. Zo ook nu. Zijn partij tegen Robin Vogelaar was volkomen gelijkwaardig en de puntendeling tekende zich al snel af (1-1). Hierna kwamen de Schiedammers op voorsprong door een overwinning van Tiny op Europees pupillenkampioen Stefan Stapper. Een wat krom ogende stand kam er steeds beter uit te zien en toen Stefan zich ook nog eens vergistte was het pleit direct beslecht (1-3). Peter probeerde het wel tegen Arie bom, maar deze oude rot deed totaal geen gekke dingen en de remise was een terechte uitslag (2-4). Hierna werd het weer gelijk door een nederlaag van Leo tegen Jaap van Galen. Een verraderlijk dammetje in de opening beheerste de partij en ondanks verwoedde pogingen van Leo bleef de dubbeldekker op het bord (4-4). Gezien de stand op de andere borden besloot Hans een remiseaanbod van Gerard de Groot naast zich neer te leggen en te proberen zijn voordelige stand in winst om te zetten. Doordat Gerard ook nog eens met tijdnood te kampen had was de kans op een fout reŽel, maar zonder dat hij aantoonbaar de verkeerde zetten deed kwam hij verloren te staan. Een wanhoopscombinatie mocht niet meer baten en de Schiedammers gingen weer aan de leiding (4-6). Mathieu verkreeg een prettige stand tegen Herman Vroom, maar de winst heeft er nooit ingezeten (5-7). Hetzelfde gold voor Ton Burgerhout. Jeroen Kos is een tegenstander die hij al vaak heeft getroffen en de partijen waren altijd tot het eind toe spannend met over het algemeen een positief resultaat voor Ton. Ook nu leek hij er dichtbij te zijn, maar helaas mocht het net niet zo zijn (6-8). Ook Guido had een voordelige stand, maar helaas net niet voordelig genoeg om Patrick Stork te vloeren. De vreugde was er desondanks niet minder om, want het team had gewonnen. Nog twee wedstrijden winnen en het kampioenschap is binnen!
 

.