17-01-2004 Minimale nederlaag voor het derde team 

Ons eerste speelde vandaag uit tegen Tomaha˘k1 en ons derde tegen Tomaha˘k2. Deze keer speelden dus niet ons eerste met ons tweede in 1 zaal, maar ons eerste met ons derde en ons tweede mocht er niet eens bij zijn, want die speelden uit in Gouda tegen medetitelkandidaat Damlust. Voor aanvang stond Tomaha˘k2 gedeeld tweede en wij tiende, dus een flinke nederlaag was mogelijk voor ons derde. Tomaha˘k2 speelde met drie invallers en wij met twee invallers. Plaats van handeling was de mooie ruime speellocatie 't Centrum in de Lier.
 
Vaste invaller Wim van Schie speelde aan bord 1 tegen de sterke Jan de Koning. In het middenspel leed Wim schijfverlies. Nadat Jan een schijf offerde, was de stand weer gelijk, maar Jan had toen wel een vrije doorgang naar dam (2-0). Wim Heuvelman sloeg tegen invaller Arie Stoorvogel toe met een 5 om 4 openingsslagzetje. Na een offer van Wim was het aantal schijven weer gelijk, maar Wim haalde een dam en de partij was uit (2-2).

Teamleider Matthijs Broek speelde tegen Rein Losekoot. In een 17 om 17 stand voerde Matthijs een 5 om 5 uit, een Coup Philippe. Het resultaat was voor beiden een verre voorpost aan de rand die Rein wel kon afruilen, maar uw teamleider niet. In een evenwichtige 9 om 9 stand met lichte tijdnood voor Rein werd remise overeengekomen (3-3). Topscorer Ronald Wisse nam tegen invaller Cor de Koning een verkeerde afruil en leed schijfverlies. Ronald kon de schijf niet terugwinnen wegens een damdreiging en verloor (5-3). Henk Autar speelde een gelijkwaardige opening tegen Frans Boers. In een ingewikkeld middenspel voerde Henk een winnende 5 om 4 slagzet uit en behaalde zijn eerste overwinning (5-5). Joop Bisschop speelde een gelijkopgaande partij tegen Edwin Remmerswaal. Joop stond aanvankelijk beter, maar stond in tijdnood zomaar positioneel verloren (7-5). Edwin Torn speelde tegen Jan Lommers een mindere opening, maar na een grote ruil werd de partij klassiek en na een gecompliceerd eindspel werd remise overeengekomen (8-6).

Peter van Stijn speelde tegen de ervaren Jan van der Voort een mindere opening en Peter liep daarna achter de feiten aan. Er ontstond een 8 om 4 overmachteindspel met dammen en het was uit (10-6). Rob vd Bos miste tegen Alex Wijnhorst in het middenspel de betere kansen en offerde een schijf wegens dreigend verlies van de partij. Het eindspel was uiteindelijk alsnog verloren, maar door een foutje van Alex kon Rob toch nog remise behalen (11-7). Invaller Leo Mous speelde aan bord 2 tegen invaller Martin van der Hout een klassieke partij met diverse Coup Royal dreigingen. Na een ruil stond Leo beter en na een 4 om 3 met schijfverlies voor en door Leo, maar met een dam speelde Leo de partij secuur uit en won (11-9). Een mooi resultaat van ons derde tegen Tomaha˘k 2.