06-02-2004 Kampioenschap van Schiedam begint zonder verrassingen

Het kampioenschap van Schiedam is begonnen en iedereen nam zich weer voor om met grote voorsprong kampioen te worden. Sterker dan dit jaar is het zelden geweest, met maar liefst twee WK-deelnemers, de wereldkampioen correspondentiedammen en vijf spelers die uitkomen in de landelijke hoofdklasse. De strijd zal waarschijnlijk gaan tussen Rob Clerc, Ron Heusdens en Frits Luteyn, maar wie weet wat er allemaal kan gebeuren, er is immers niemand die bij voorbaat een makkie heeft. 

Hans had zich voorgenomen om tegen Rob Clerc lekker te gaan dammen, maar in plaats daarvan speelde hij als een krant en na 30 zetten was het pleit al beslecht, doordat Rob als een stoomwals over hem heen ging. De andere beslissing kwam op naam van Frits Luteyn. Tegen Dirk van Schaik sr had hij de gehele partij het initiatief, maar van onoverkomelijk nadeel was zeker nog geen sprake. Een ernstige misrekening kostte Dirk toch nog een schijf en niet veel later had Frits zijn eerste overwinning te pakken. Ron en Dirk jr maakte er een amusante partij van, hoewel de remise-uitslag al van tevoren vast leek te staan. Juan ging de gehele partij tegen Wim Vrijland aan de leiding, maar het was lang niet genoeg om op winst te mogen hopen. Ook remise werd de partij tussen Ton en Tiny. Ton dacht wat kansen te krijgen tegen een voorpost op 24, maar toen dit niet lukte, verplaatste hij de schijf naar het kerkhofveld om daar misschien wat te kunnen omsingelen. Tiny speelde het echter prima tegen en de remise was een terecht resultaat.

In de eerste klasse versloeg Leo Mous Joop Bisschop via een simpel damzetje en was Matthijs Broek, na twee keer een dam te hebben genomen, de baas over Michiel Torn. De partijen tussen Peter van Stijn en Henk Autar, Wim van Schie en Rinus Neijndorff en Edwint Torn en Dick van den Kerkhoff eindigden allen in een puntendeling, waarbij er geen enkele speler een echte kans heeft gehad om te winnen.

.