14-02-2004 Gorinchem ontsnapt tegen  Van Stigt Thans 3 (een standbeeld voor Joop Bisschop! )

 

De dag na vrijdag de dertiende speelde ons derde de laatste thuiswedstrijd tegen subtopper Gorinchem 1, dat 6 maal had gewonnen en 2 maal had verloren van twee mindere teams. Na enige analyse koos uw teamleider voor een verrassende opstelling wat erg goed uitviel, met wat meer geluk hadden wij kunnen winnen !

 

Wim Heuvelman speelde een klassieke partij tegen Arthur de Swart. Wim verhinderde 42-37 wegens een zetje, waardoor Arthur zetten moest spelen op zijn andere vleugel. Na enige ruilen dreigde Wim door te breken en na een offer van zijn tegenstander bereikte Wim een doorbraak en won de partij (2-0). Ronald Wisse kwam tegen Gerry Verhoeven in een ongelukkige opsluiting terecht, leed daardoor schijfverlies en verloor de partij (2-2). Wim van Schie speelde tegen Niek Verkaik een mooie klassieke partij met een teleurstellend resultaat. In een 10 om 10 stand verkeek Wim zich op een ingewikkelde afruil en zijn tegenstander liep door naar dam en won (2-4). Henk Autar speelde tegen Henk Houweling na de opening 32-28 18-22 een gelijkopgaande partij. Beide spelers behaalden een dam en in een stand van 4 om 3 werd remise overeengekomen (3-5). Peter van Stijn speelde een spannende partij tegen Mijndert Verkaik die veel dreigingen in de stand wist te brengen. Toen Peter op de 47e zet in flinke tijdnood zat, liet hij bewust een damcombinatie toe, waarbij hij zelf, met één schijf meer ook richting damlijn ging. De schijf extra moest hij echter al direct inleveren, gevolgd door een tweede schijf. Nog steeds echter was remise mogelijk, maar dit was een kwestie van uiterst scherp spelen. Peter vond de remise nét niet, en kon na 2 1/2 uur spelen alsnog opgeven (3-7). Jan Out speelde tegen Piet Verkaik een hele goede partij. In een 6 om 6 moest zijn tegenstander een schijf offeren, stond daardoor positioneel verloren en Jan won (5-7). Edwin Torn speelde tegen Joop Latooy een gelijkopgaande partij.

 

In het eindspel van 5 om 5 stond Edwin positioneel gewonnen (7-7). Leo Mous speelde aan bord 10 tegen F. Burema een klassieke partij, maar Leo kon de voordeeltjes niet uitbuiten en het werd in een 4 om 4 stand remise (8-8). De verrassing van de dag kwam op naam van Joop Bisschop. In een tactische opstelling had Joop de eer om met 1 punt uit 7 wedstrijden en zonder rating aan bord 1 tegen Theo Voorspuij met rating 1341 te spelen. Wat niemand van te voren had verwacht gebeurde: Joop speelde een prachtige remise waar niets op af te dingen viel! Waar hij in voorgaande partijen, na goed spel vaak onnodig verloor, hield hij deze keer het hoofd koel. Theo deed in een 7 om 7 stand met een schijfoffer nog een ultieme winstpoging, maar Joop gaf het schijfje terug en ging probleemloos naar remise. Proficiat ! Een standbeeld voor Joop ! (9-9). Teamleider Matthijs Broek speelde een defensieve klassieke partij tegen Joop Kwakernaak en stond na een mindere opening gelijkwaardig in een 10 om 10 stand. De stand werd steeds ingewikkelder en toen na tijdnood van vooral Joop de kruitdampen waren opgetrokken, was de 4 om 4 stand voor Joop voordeliger en ondanks een dam voor beide spelers ging de partij voor uw teamleider verloren (9-11).