14-02-2004 Mooie afsluiting voor het tweede in Eindhoven

Er stond niets meer op het spel, maar de Schiedammers wilden uiteraard wel een goed einde breien aan een succesvol seizoen. De mogelijkheid om kampioen te worden was er niet meer, maar een twee plaats zou een mooie bekroning zijn. Om wat voor reden dan ook wilde de wedstrijd niet echt lopen, maar de uitslag van 9-11 was wel conform het krachtsverschil. Hierdoor was de tweede plaats veilig en de reserves hebben nu tot september de tijd om zich voor te bereiden op een loodzwaar seizoen met ploegen die jaren lang een plaag waren voor het eerste team.
 
PSV miste twee van haar betere spelers (Igor Tchartoriski en Lion Greveraars) en Hans had besloten om eenmalig de opstelling helemaal om te gooien. Hierdoor ontstonden enkele partijen met op papier behoorlijke krachtsverschillen en het was de vraag in wiens voordeel dit zo zijn. Het leek al snel in Schiedams voordel te zijn, want invaller Leo profiteerde van een misrekening van Jouke Hottinga en hij won een schijf. Helaas speelde hij het eindspel niet op zijn sterkst en hij moest genoegen nemen met een teleurstellende remise (1-1). Dirk speelde een bekende opening met verwisselde kleuren en daar soort partijen worden altijd remise en zo ook nu. Met één overwinningen geen enkele nederlaag een goed en degelijk seizoen van de kant van Dirk (2-2). Piet is één van de weinige spelers die de gave bezit om zijn tegenstander naar een nederlaag te praten. Pieter Wijn deed volop mee. Toen de kruitdampen verdwenen leken te zijn wist Piet toch nog een winnend dammetje te vinden en na en seizoen met drie overwinningen en twee nederlagen van zijn kant was de stand 4-2 in Schiedams voordeel. Gerrit begon sterk aan dit seizoen, maar zijn nederlaag tegen Carlo Nas was de derde op rij en dat zorgde ervoor dat zijn seizoensscore slechts 50 % was en dat de stand in de wedstrijd weer in evenwicht was (4-4). Guido werd door Jack Matheeuwsen geconfronteerd met de ene ruil naar de andere, maar hij bleef daardoor wel zeer veel voordeel houden. Misschien heeft zijn tegenstander nog ergens de remise gemist, maar de overwinning was meer dan verdiend. Een plus één score was dit jaar het resultaat (4-6). Peter had hetzelfde euvel als Gerrit. Sterk beginnen en zwak eindigen. Helaas zorgde een nederlaag tegen Johan van Berkel ervoor dat hij het seizoen moest afsluiten met een -1 score en dat de stand in de wedstrijd weer gelijk was (6-6). Ton leek tegen Menno Hottinga ogenschijnlijk heel goed te staan , maar naar eigen zeggen heeft hij zelfs verloren gestaan. Na 50 zetten werd er tot remise besloten (7-7). Vijf winstpartijen en één nederlaag maakten duidelijk dat topscorer Ton een aanwinst is geweest voor het team. Mathieu begon deze competitie matig, maar hij maakte dit goed door te eindigen met drie overwinningen. Tegen Jac Arts had hij de gehele partij het initiatief en in een dunne stand was het opeens helemaal uit (7-9).Dick eindigde het jaar met een degelijke remise tegen Fred Passchier (8-10) en een vijftig procent score. Bij Hans leek in het begin van de competitie alles in goud te veranderen, maar later wilde het maar niet lukken om voordelige standen in winst om te zetten en de laatste twee partijen waren ronduit teleurstellend. Een plus drie score is niet verkeerd, maar in de laatste ronde tegen Hans Greveraars (waarin hij een niet al te moeilijke winst miste door een gebrek aan lef) was het niveau bedroevend.
 
Al met al heeft het tweede een seizoen gehad waar het met trots op kan terugkijken. Volgend jaar zal het een stuk lastiger worden, maar als iedereen zijn best doet, dan zal het best goed komen.