05-03-2004 Dirk van Schaik jr nieuwe koploper

Dirk van Schaik jr werd vooraf getipt als één van de kanshebbers op de titel en die prognose zet het voorlopig om in punten. Met zeven uit vier is hij voorlopig de koploper in het kampioenschap van Schiedam, al heeft Rob Clerc voorlopig één verlies punt minder en ook Ron Heusdens heeft slechts één punt verspeeld.

De partij tussen Dirk van Schaik jr en Guido van den Berg was er één van aanval versus omsingeling. Guido gaf prima partij en lang was het niet duidelijk wie er beter stond. Door tijdgebrek moest Guido zijn omsingeling omzetten in een verdediging, maar het mocht niet meer baten. Een verrassend offer bracht Dirk schijfwinst en niet veel later waren de twee punten binnen. Ook Tiny Mous behaalde zijn eerste tweetje. Dirk van Schaik sr dacht een schijf te gaan winnen, maar een simpele combinatie gooide roet in het eten en de partij was direct over. Hans Lansbergen had vorige week al een enkeltje eerste klas gekocht, maar een onverwachte meevaller bracht ook hem zijn eerste overwinning. Ton Burgerhout speelde een prima partij en leek Hans helemaal weg te spelen, maar op het moment dat hij de winst dacht te forceren won Hans een schijf. Ton had voldoende compensatie en remise leek een logisch resultaat, maar toen de klok een woordje mee ging spelen kreeg Hans steeds meer reële bordkansen en een blunder bespoedigde het waarschijnlijk toch al fatale einde voor Ton.

In de eerste klasse kwam Leo Mous niet in actie, maar achter hem is het bijzonder spannend en onvoorspelbaar. De grootste verrassing was de eerste overwinning van Michiel Torn. Hij verraste zijn grote broer Edwin in de opening met een dammetje en hij hoefde deze pas in te leveren toen het twee schijven winst opleverde. De rest rondde Michiel netjes af. Rinus Neijndorff speelde prima tegen Dick van den Kerkhoff en hij heeft vermoedelijk een winstkans gemist. Nu werd het remise na een spannende partij. Peter van Stijn verraste Matthijs Broek met een simpele plakker en ook hij staat nu op vijf punten. Hetzelfde geldt voor Wim van Schie, die Joop Bisschop versloeg na een goedgespeelde klassieke partij.

 

.